Mie - Doula, Paula Elina

Oman näköisen raskauden, synnytyksen ja vanhemmuuden tukija

Doula PaulaElina

Olen sertifioitu doula, WHO:n imetysohjaaja ja terveydenhoitaja Rovaniemeltä. Olen myös neljän lapsen äiti. Kantoliinaohjaus on myös sydämeni työtä.

Kattavan, vuoden mittaisen, doulakoulutukseni olen saanut Doula-akatemiassa. Lisäkoulutusta olen hankkinut mm. perinteisiin meksikolaisten synnytysoppeihin ja kehittänyt osaamistani synnytyspelkoon liittyen.

Aikaisemmalta koulutukseltani olen terveyden- ja sairaanhoitaja. Hoitajanurani olen työskennellyt erikoissairaanhoidossa.


Arvoni Doulana

Oman näköinen raskaus, synnytys ja vanhemmuus

Kaikkia palveluitani ohjaa yksilöllisyyden kunnioittaminen ja inhimillinen kohtaaminen. Suunnittelen jokaisen tapaamisen asiakkaan toiveita kunnioittaen. Olen täällä lisäämässä sinun voimaasi. Doulana tuen päätöksentekoasi ja autan sinua löytämään vastauksia sinulle tärkeisiin kysymyksiin. En tee päätöksiä puolestasi - tuen ja kunnioitan sinun matkaasi omalla polullasi.

Synnytysrauha ja turvallisuuden tunne

Doulana haluan varjella synnytysrauhaasi, luoda turvallisuuden tunnetta synnytystilassa ja vahvistaa synnytysluottamustasi. 

Doulana kuljen vierelläsi ja turvaan synnytysrauhaasi. Autan sinua laskeutumaan kohti omaa kuplaasi jo raskauden aikana ja varjelen sitä koko synnytyksen ajan. Voit luottaa tukeeni ja keskittyä synnytysvoimaasi ja yhteistyöhön vauvasi kanssa synnytyksen aikana. Toimin yhteistyössä kumppanisi ja synnytystiimisi kanssa sinun toiveitasi kunnioittaen.

Olen tukenasi myös synnytyksen jälkeen; saat minulta luotettavaa tietoa imetykseen ja lapsivuodeaikaan liittyen matalalla kynnyksellä, voin myös tulla kotiin konkreettiseksi tueksi ja avuksi perheen muovautuessa uuteen muotoonsa.

Doulana mulle on tärkeää kuulla synnyttäjän toiveet ja lähteä sitä kautta kulkemaan hänen polkuaan pitkin. Tukea omalla polulla pysymistä ja risteysten kohdalla tarjota ammattitaitoni päätöksenteon tueksi.

Lisäksi työssäni doulana näkyvät myös nämä tärkeät teemat:

Äitiys

Olen neljän lapsen äiti - jo aikuistuneesta vauvaan. Vanhemmuuden polulla olen kokenut neljä erilaista raskautta, synnytystä ja lapsivuodeaikaa ja nähnyt niiden vaikutuksen omaan vanhemmuuteeni. Bonusvanhemmuus on iso osa perheemme arkea.

Lempeys

Olen läsnä hetkessä, kuuntelen ja annan sinulle tilaa kertoa tarinaasi, miettiä ajatuksiasi. Kohtaan sinut lempeästi ja kunnioittavasti. Vahvistan voimaasi ja mahdollistan tilaa sinulle tulla kuulluksi.

Synnytysaktivismi

Synnyttäjien oikeuksien tukemisella on erityinen paikka sydämessäni. Jokainen ansaitsee turvallisen synnytyskokemuksen. Nostan esille epäkohtia ja käyn keskustelua synnytysoikeuksien puolesta. Asiakassuhteissa tämä pysyy kuitenkin piilossa - synnytysaktivismi ei kuulu synnytystilaan, eikä doulan tehtävä ole toimia asiakkaidensa kautta.